Behandelingen

Katten trimmen:

Ook katten kunnen soms wel wat professionele vacht verzorging gebruiken met name langharige katten in principe lukt het vaak zonder narcose maar het is ook mogelijk om uw kat onder narcose te laten trimmen. Heeft u een kat en wilt u die laten trimmen, neem dan contact op voor alle verdere informatie.

Konijnen en cavia’s:

Langharige konijnen of cavia’s kunnen ook terecht om te laten knippen of te ontklitten,scheren of door te kammen en nagels knippen. Heeft u een konijn/cavia en wilt u die laten trimmen, neem dan contact op voor alle verdere informatie.

Honden:

In overleg met u wordt de hond getrimd naar de rasstandaard of evtueel in gewenst ander model mits de vachtstructuur van de hond dit toelaat. Wanneer u uw hond bij mij laat trimmen worden ook de nagels geknipt, oren schoongemaakt, het gebit nagekeken en natuurlijk krijgt de hond een lekker verfrissend bad, Kortom een volledige schoonheidsbehandeling voor uw hond.

Uw hond krijgt in mijn trimsalon een individuele behandeling zodat hij in een rustige en ontspannen sfeer de verzorging en aandacht krijgt die hij nodig heeft. Ik werk volgens afspraak en verzoek u vriendelijk deze niet te vergeten, want ik heb een bepaalde tijd voor uw hond gereserveerd.

Laat uw hond uit voordat u hem/haar naar de trimsalon brengt en breng uw hond nooit met een volle maag. Indien uw hond medische problemen, parasieten heeft, loops is of gedrags problemen heeft, dan zou ik dat graag van te voren weten, zodat ik daar rekening mee kan houden. Deze honden kunnen bij mij prima terecht.

In de winter kunt u uw hond ook gewoon laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en lang haar en klitten blijven langer nat.

Plukken

Een ruwharige hond heeft een dubbele vacht waarvan de bovenlaag niet vanzelf uitvalt deze moet er handmatig worden uitgeplukt. Dit dient 2x tot 4x per jaar te gebeuren als het haar plukrijp is.

Knippen

De vacht met de schaar ingekort en/of in model gebracht.

Effileren

Met een aan één kant getande schaar wordt de vacht uitgedund en eventueel ingekort. Hierdoor krijg je een natuurlijk effect.

Scheren

Hierbij wordt de vacht met een tondeuse ingekort, de lengte hiervan is afhankelijk van de scheerkop die gebruikt wordt.

Anti-verharing behandeling

Hierbij wordt de hond bij/door zijn rui geholpen honden hebben hier vaak veel baat bij,want alle jeukende en dode losse haren worden verwijderd. De beste periode om deze behandeling te doen is als de hond op zijn top van de rui is (in huis erg veel haren verliest). Vaak is na deze behandeling het verharen een groot stuk verminderd. Vooral kortharige honden hebben hier baat bij. (b.v. labrador, beagle)

Ontwollen

Sommige honden hebben een dikke, wollige ondervacht. Deze wordt met een speciale kam eruit gehaald, om klitten en vervilten te voorkomen.

Puppie trim

De meeste mensen wachten te lang met de eerste trimbeurt van een pup/hond, met vaak als gevolg dat de pup klitten krijgt en geen leuke eerste ervaring heeft met de trimsalon. Het beste is als de pup komt in zijn socialisatie fase: 7 tot 12 weken. Een puppie trim houd in; dat de pup even rond loopt/snuffelt in de trimsalon en dat de pup op de trimtafel staat en hierbij wordt geborsteld en gekamd. De nageltjes worden indien nodig geknipt,ook kan de pup eventueel gewassen worden.
De pup wordt veel beloont, zodat hij een prettige ervaring krijgt met de trimsalon, en zal de tweede (volledige) trim behandeling voor de pup dus veel beter afgaan omdat hij al bekend is met de salon.

Nagels knippen

Los van de trim behandelingen kunt u bij mij ook terecht voor het knippen van nageltjes, hier kan gewoon een afspraak voor worden gemaakt. Ook voor konijnen en cavia’s.

Kam/borstel of wasbeurt

Ook is het mogelijk dat de hond komt om goed geborsteld en gekamd te worden. Sommige honden eigenaren willen soms hun hond langharig houden, maar hebben vaak moeite met het onderhoudt van de vacht.Om dan klitvorming te voorkomen komen de honden eens in de 4 tot 12 weken om alleen goed uitgekamd te worden.Ook is het mogelijk dat de hond alleen komt om lekker gewassen te worden.
Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de baas. Begint u met borstelen en kam daarna de vacht goed door. Vooral achter de oren, op de borst en buik en in de oksels en liezen ontstaan vaak klitten. U verwijdert zo veel dood haar en zo behoudt uw hond een fraaie glanzende vacht. U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Maak het met een hondenkoekje zo leuk mogelijk en begin met korte momenten. Op deze manier leert uw hond de kam en/of borstel net zo makkelijk te accepteren als de etensbak. Vraag mij gerust om advies. Ook kan ik u laten zien wat de makkelijkste en beste manier van borstelen is.
Ook kan ik de eigenaar van een pup/hond advies geven over de vacht verzorging die het beste bij de vachtstructuur van de pup/hond past.